Registrera domän anonymt

Den här artikeln lär dig hur du registrerar en egen domän anonymt där ditt namn eller adress aldrig kommer upp vid en WHOIS-sökning.

Domains By Proxy

När du registrerar en domän anonymt så kommer den att registreras på företaget Domains By Proxy ägt av GoDaddy-grundaren Bob Parsons. Domains By Proxy samarbetar med domänregistrerare och webbhotell som exempelvis GoDaddy och Wild West Domains.

När du använder tjänsten anges Domains By Proxy som administrativ och teknisk kontakt och ditt eget namn förekommer inte på något sätt vid listningar.

Var skaffar jag domains by proxy?

När du registrerar en domän hos GoDaddy kan du ange att du vill att den ska registreras anonymt. Du kan också flytta din existerande domän till Godaddy för att göra dem anonyma.

Är detta seriöst?

Om ditt uppsåt är seriöst låter jag vara osagt, men faktum är att GoDaddy tillhör de absolut största webbhotellen i världen och det finns många anledningar, andra än kriminella, att vilja registrera en domän anonymt.

Är det verkligen anonymt?

Inte till 100%. Om ett domstolsbeslut kräver att ägaren bakom domännen ska namnges så kommer så också att ske och förmodligen räcker det med mindre än så. Det står även i villkoren att Domains By Proxy inte tillåter några som helst olagliga aktiviteter.

Månadens webbhotell

Riktigt bra priser för ett kvalitetswebbhotell