WordPress webbhotell
Med webbhotellen på den här sidan försäkrar du dig om att du får en problemfri upplevelse utan att betala för mycket när du kör WordPress.
WordPress är ett bloggverktyg som är open source som låter dig enkelt skapa webbplatser och publicera artiklar online utan att du behöver någon kunskap om webbutveckling. Det lanserades först 2003 och är idag det mest populära bloggverktyget i världen. Programvaran är tillgänglig under GNU Public License, vilket innebär att den är helt gratis att använda och gratis att ladda ner.
En av de största fördelarna med att använda WordPress är att det är gratis programvara med öppen källkod. Faktum är att det finns så många olika plugins tillgängliga att du kan skräddarsy WordPress-webbplatsen för att passa nästan alla typer av behov. Det faktum att det finns så många WordPress-teman att välja mellan och så många gratisverktyg för att anpassa din blogg gör WordPress till ett utmärkt val för alla som vill skapa en online-närvaro på enklast möjliga sätt.
- GoDaddy
- One
- Inleed
- HostGator
- City Network
- Space2U
- Ballou
- Mebo
- Oderland
- MissHosting
- Kinsta
- FS Data
- Stablehost
- Simply.com
- Hostinger
- Hemsida24
- Velumi
- Egen sajt
- Loopia
12 tips för snabbare WordPress
Många av de här tipsen fungerar även bra till webbplatser som inte använder WordPress.
1. Pålitligt webbhotell med tillräcklig kapacitet
Välj ett bra och pålitligt webbhotell med en hosting-lösning som kvalificerar för dina behov. Innan du ens tänker på att optimera din WordPress -webbplats, fråga dig själv: är min webbplats placerad på ett bra webbhotell med gott rykte? Valde jag en hosting-plan som garanterat täcker mina behov?Det finns nämligen inget finns något som är viktigare för hastigheten. Shared webhosting är ofta inte ett bra alternativ om du verkligen är ute efter snabba hastigheter för WordPress. Shared hosting kan nämligen begränsa möjligheten till både CPU och RAM vilket gör saker långsamma.
Visst kan det vara frestande med det riktigt billigaste webbhotellet, men om du ser till tekniska fakta och att WordPress bör köras med 96MB PHPmemory och inte 32MB som ofta är fallet med de billigaste webbhotellen så inser du förmodligen ganska snabbt att saker och ting kan gå väldigt långsamt.
2. Enkelt och snabbt tema
När det gäller att välja WordPress-tema bör du lägga följande på minnet: det är bättre att välja det enklaste temat eftersom minimalismen i ett sådant alltid är en vinnare. Basera inte bara ditt beslut på estetik. Du bör också överväga mallar som är SEO-vönliga responsiva och optimerade för mobiler integrerade med drag and drop-byggare och kompatibla med andra plugins och tjänster för att kunna jobba enkelt. Detta kan givetvis även bero på dina programmeringstekniska kunskaper.
3. Använd CDN
CDN står för Content Delivery Network alltså ett innehållsleveransnätverk som i grunden är ett nätverk av geografiskt spridda servrar. Vissa filer kan då laddas från närmast geografiska område. Ett CDN ger bättre laddning och skyddar din sida från hackare och attacker mot skadlig kod. Alla webbplatser behöver inte använda CDN, det blir viktigare i takt med att trafiken till din webbplats ökar. Innehåll som laddas direkt via databaser påverkas inte hastighetsmässigt av CDN om innehållet inte är cachat.
4. Cachning
Cachning betyder att data lagras på besökarens hårddisk när de besöker webbplatsen för första gången och när de därefter besöker webbplatsen igen laddas data betydligt snabbare. De flesta webbhotellen erbjuder cachning, men om du mot förmodan använder en värd som inte gör det behöver du inte oroa dig – du kan använda många plugins från tredje part som exempelvis WP Super Cache.
5. Bildoptimering
Bilder verkar engagerande på innehållet på din webbplats, men bilder tenderar också att vara ganska tungladdade. Därför bör du använda automatisk bildoptimering. Bildoptimering gör korrekt utfört så att bilderna blir mer lättladdade utan att kvalitén märkbart ändras för det mänskliga ögat.
Det som är bra med de flesta bildoptimeringstjänster är att de låter dig komprimera bilderna automatiskt när du laddar upp dem till WordPress.
6. Analysera din webbplats
Underskatta inte vikten av att analysera din webbplats. Gör regelbundna kontroller för att undersöka hur webbplatsen klarar de responsiva kraven samt page speed. Givetvis är detta inte nödvändigt så länge du bygger webbplatsen även om det givetvis är bra att se hur du ligger till i prestandan under bygget så att du inte hamnar helt galet.
Nödvändiga verktyg:
7. Minimera scripts , CSS och HTML
Minimera skript när du skriver HTML-, CSS- och JavaScript. Utvecklare använder vanligtvis kommentarer, avstånd och välkända variabler för att göra både kod och markup läsbar. Det ska hjälpa andra som senare kan arbeta med projektet medan det är ett visst plus i utvecklingsfasen.
Servrar och webbläsare kan dock läsa filinnehåll utan kommentarer och välstrukturerad kod, vilket maskinmässigt bara skapar onödig nätverkstrafik utan funktionell nytta. Det är därför det är vanligt att minifiera scripts, CSS och HTML. Även om du kan ändra koder själv manuellt, rekommenderas det att du använder en av de många plugins som är speciellt skapade för detta ändamål.
Minifiering kan minska filstorleken med cirka 60% vilket ökar hastigheten markant.
8. Optimera startsidan extra noggrant
Att optimera förstasidan extra noggrant är viktigt eftersom de flesta besökare hamnar där och den dessutom leder vidare till andra viktiga sidor.
Här kommer några exempel på vad du kan göra:
- Visa utdrag istället för hela bloggposter.
- Visa ett begränsat antal inlägg.
- Ta bort onödiga delningstillägg som ofta slöar ner…
eller kanske bäst: - Skapa en minimerad fristående mall för förstasidan som inte visar mer än absolut nödvändigt med minsta möjliga prestandakrävande resurser och kod.
9. Radera plugins som inte används och lokalisera långsamma plugins
Ju fler plugins din WordPress-blogg använder desto långsammare kommer installationen att bli. Lär dig vilka plugins som slöar ner din webbplats och överväg att radera dessa eller försök att hitta mer snabbladdade alternativ.
10. Databasoptimering
Att hålla databasen uppdaterad och utan onödig information – kopor, gamla drafts, raderade poster m.m. snabbar också upp din WordPress-installation. Det finns bra plugins för detta, bl.a. WP-Optimize och WP-DB Manager.
11. Minska antalet kommentarer per sida
Om din blogg har sidor med kommentarer så kan det vara bra att minska ner på antalet kommentarer per sida. Det är visserligenbra att få mycket uppmärksamhet i kommentarsfältet i dina blogginlägg, men många kommentarer kan också bromsa din webbplats. Så om du vill minska kommentarerna som visas per sida går du till inställningar -> diskussion och väljer rutan som säger ”N antal kommentarer” till valfritt antal kommentarer för N. Standard är 50 kommentarer, men du kan välja valfritt antal kommentarer som visas per sida.
12. Bädda inte in videos i onödan
Det finns inget sätt att ladda upp en video till din hemsida utan att tappa hastighet. Om du bäddar in videon direkt i ditt WordPress -gränssnitt kommer du att använda för mycket bandbredd. Varje gång videon spelas upp, kommer detta att sänka lasthastigheten på din server.
Även om du bestämmer dig för att lägga till en video via YouTube eller Vimeo eller en annan tredjepartstjänst lägger du till sju extra anrop för videon. Använd alltså inte en video på din målsida om du är ute efter snabbhet – om du inte absolut måste.